fbpx

Het onderhoud van uw tuinhuis

Uw tuinhuis is constant onderhevig aan allerhande en soms extreme weersinvloeden. Regen en wind, UV-stralen, zowel hoge als lage temperaturen. Dit alles maakt dat het hout zal vergrijzen. Yvan Christiaens stelt een reeks onderhoudsproducten voor, waardoor na aanbrengen ervan u nog jaren kan genieten van uw tuinhuis, carport of poolhouse.

1. Premium kleurbeitsen voor het behandelen van een grenen tuinhuis.

Onderhoud-Grenen-tuinhuis

Impregnering en bescherming van grenenhout in één behandeling: slechts 1 product nodig!

 • Preventief werkzaam tegen schimmel.
 • Bescherming tegen rot, houtworm en algen.
 • Gemakkelijk aan te brengen.
 • Schilfert niet af.
 • Waterwerend, ademend en vochtregulerend.
 • Zijdemat.
 • Bekijk hier de technische fiche

Onze premium kleurbeitsen zijn een watergedragen éénpotsysteem met bescherming tegen schimmels en verlengen de levensduur van uw tuinhuis. Een tuinhuis in grenen dient onmiddellijk na plaatsing behandeld te worden. Na de behandeling zal de houttextuur zich nog laten zien en voelen. Best om de 2 jaar herhalen.

Beschikbaar in diverse kleuren.

Eben

Eben

Grenen

Grenen

Hemlock

Hemlock

Licht-eik

Licht-eik

Teak

Teak

Wit

Wit

Zilvergrijs

Zilvergrijs

Zoutgroen

Zoutgroen


Kleurbeits Pro Zilvergrijs of Kleurbeits Pro Zoutgroen zijn zeer geschikt voor de behandeling van een tuinhuis autoclaaf (cosy grey of salt green).

 1. Autoclaaf tuinhuis, 3 jaar na plaatsing.

2017 LUXELINE MODERN

 1. Autoclaaf tuinhuis na 3 jaar behandeld met Woodcleaner Nano Coating Pro.

Na behandeling met Woodcleaner Nano Coating Pro

 1. Autoclaaf tuinhuis onmiddellijk daarna behandeld met Kleurbeits Pro Zilvergrijs.

Na behandeling met Woodcleaner Nano Coating Pro

 

2. Nano Coating Pro voor het behandelen van een tuinhuis in eik, iroko, ceder & thermohout.

Onderhoud-Nano-Coating-Pro

2.1 Nano Coating Pro Woodcleaner, houtreiniger voor tuinhout.
Nano Coating Pro
Woodcleaner is een wateroplosbaar reinigingsproduct speciaal ontworpen voor hout. Onbehandeld hout dat aan de weersomstandigheden is blootgesteld wordt vuil en onderhevig aan mos- en schimmelvorming, ongelijkmatige vergrijzing enz.

Ceder Woodcleaner - VoorCeder Woodcleaner - Na

Nano Coating Pro Woodcleaner reinigt grondig het verweerde hout en verwijdert schimmels en algen*. Het verwijdert grondig het vuil en herstelt het oorspronkelijk uiterlijk en de natuurlijke schoonheid van het hout. Nano Coating Pro Woodcleaner wordt gebruikt als voorbereiding voor de oppervlaktebehandeling van het hout met Nano Coating Pro Woodprotector. (*bij sterke algen-of mosvorming het hout met mos- en schimmelverdelger behandelen)

Voordelen:

 • Nano Coating Pro Woodcleaner is eenvoudig, snel en efficiënt in gebruik.
 • In tegenstelling tot reiniging met een hogedrukreiniger laat Nano Coating Pro geen strepen na en worden de houtvezels niet beschadigd.
 • Bevat geen oxaalzuur en is chloridevrij!
 • Niet schadelijk voor planten!

2.2 Nano Coating Pro Woodprotector, impregneermiddel voor onbehandeld hout.
Nano Coating Pro Woodprotector
is een water- en olieafstotend onderhouds- en beschermingsproduct voor tuinhuizen in thermowood, iroko en ceder. Nano Coating Pro Woodprotector dringt in het houtoppervlak, en vormt een duurzame en beschermende coating, zonder de houtvezel open te zetten. Het reinigen en onderhouden van het hout wordt eenvoudiger. Nano Coating Pro Woodprotector bemoeilijkt de aanhechting van mossen en algen.

Eigenschappen:

 • Transparante en licht schuimende vloeistof
 • Hoog penetratievermogen dankzij nanotechnologie en solvent
 • Chemische en fysische binding met het hout
 • Geen verandering van het uitzicht
 • Water- en olieafstotend
 • Beschermt tegen zure regen en pollutie
 • Bemoeilijkt aanhechting van algen, mossen en schimmels
 • Bevat antibacteriële en UV-blokkerende additieven
 • Volledig dampdoorlatend
 • Zet de houtvezels niet open
 • Bevat geen siliconen, was of olie
 • Geschikt voor alle houtsoorten
 • Maakt geen vlekken op andere materialen

Voordelen:

 • Verleent betere weerstand tegen vuil, water en olie
 • Eenvoudig en snel aan te brengen
 • Gemakkelijk reinigen en onderhouden van het hout
 • Maakt geen vlekken op andere materialen

Toepassing:

 • Hardhout, oliehoudende houtsoorten en thermohout

Is je tuinhuis klaar voor de winter?

Winter is coming. Tijd om de tuinmeubelen, gereedschap en barbecue opnieuw op te bergen in je tuinhuis. Wie wil dat zijn spullen komende lente nog intact zijn, doet er goed aan om zijn tuinhuis een grondige onderhoudsbeurt te geven alvorens de winter – en de daarbij horende Belgische, wispelturige weersomstandigheden – in het land is. Wij geven je 5 tips die ervoor zorgen dat jouw houten tuinhuis de winter doorkomt.

1. Ontmos het dak en de dakgoten

Mossen op daken zijn een bekend verschijnsel. Het dak en de dakgoten ontmossen heeft naast een esthetische ook een functionele waarde. Door het dak te ontmossen blijft regenwater er niet langer op liggen waardoor er geen intern vocht kan ontstaan. Het is een eenvoudig taakje dat niet veel tijd in beslag neemt. Met een borstel en een mengsel van water en bleekwater kom je al ver. Dorre bladeren en twijgjes haal je uit de dakgoot om een opgestopte afvoergoot te voorkomen. Zo ziet jouw dak er op slag weer als nieuw uit.

Ontmos het dak en de dakgotenOntmos het dak en de dakgoten

2. Controleer de dakafdichting bij EPDM-daken

Via losse naden en dakafdichtingen kan water binnensijpelen in het tuinhuis. Controleer het dak dus op scheurtjes of blazen en voorkom zo problemen. Indien je merkt dat er losse naden of scheurtjes zijn, kan je die herstellen met rubbertape. Blaasjes snijd je open en repareer je met rubberpasta. Deze producten vind je bij de doe-het-zelfzaak. Je kan uiteraard ook beroep doen op de hulp van een professional.

Controleer de dakafdichting bij EPDM-daken

3. Behandel het slot en de scharnieren met smeermiddel

Tuinhuisdeuren hebben over het algemeen drie scharnieren. Smeer ze één voor één in met olie. Werk zo alle scharnieren af alsook de rail van een eventuele schuifdeur. Om het slot weer soepel te laten draaien gebruik je een siliconenspray voor de lagers en eens op de sleutel zelf. Draai het slot vervolgens enkele keren om-en-weer.

Behandel het slot en de scharnieren met smeermiddelBehandel het slot en de scharnieren met smeermiddelBehandel het slot en de scharnieren met smeermiddel

4. Behandel het hout met beits

Wie zijn tuinhuis recent aankocht, behandelt bij voorkeur zowel de binnen- als buitenkant met gekleurde tuinolie of beits. Gebruik zeker geen verf of vernis op hout want hierdoor kan het niet langer ‘ademen’ met vochtophoping als gevolg. Kocht je je tuinhuis al een tijdje geleden? Breng dan enkel op de buitenzijde een nieuwe laag aan. Probeer dit proces om de twee jaar te herhalen en bescherm je tuinhuis optimaal tegen vocht.

Behandel het hout met beitsBehandel het hout met beits

5. Goed verluchten

Goed verlucht tijdens de winter resulteert in minder condens. Zet daarom regelmatig uw ramen op kiep-stand, op een kier of plaats een extra verluchtingsrooster.

Goed verluchtenGoed verluchten

Geniet langer van uw tuinhuis of carport. Bestel uw onderhoudsproducten online via onze webshop.

Bestel hier uw professionele kleurbeitsen en impregneerproducten.